/

DRET LABORAL

Dret Laboral

T’oferim serveis d’assessorament, negociació i reclamació en defensa dels teus interessos.

Des del nostre departament especialitzat garantim assessorament integral i defensa jurídica a l’àmbit del dret laboral i de la Seguretat Social.

Dret laboral i en Seguretat Social

Des del departament de Dret del Treball i Seguretat Social, els advocats laboralistes experts poden ajudar-te a gestionar de forma professional i eficient les teves necessitats en matèria laboral com;

 

  • Representació als clients en tota mena de procediments, judicials i extrajudicials.
  • Representació i defensa via judicial i administrativa prèvia en matèria d’acomiadaments i extincions de la relació laboral.
  • Defensa i representació del client en qualsevol mena de matèria relacionades amb la relació laboral (vacances, vulneració de drets fonamentals, jornada, sancions, modificacions substancials de condicions de treball, mobilitat geogràfica, etc)
  • Defensa i representació del client en matèria relativa a accidents de treball i malalties professionals, recàrrec de prestacions, responsabilitat empresarial per danys i perjudicis, etc.
  • Defensa i representació del client en recursos administratius i contenciosos derivats d’actes de liquidació i / o infracció incoades per la Inspecció de Treball, i amb relació a la liquidació de deutes de la Seguretat Social.
  • Defensa i assessorament sobre com actuar davant d’Inspecció de treball i serveis d’assistència jurídica en els requisits i notificacions per part de la Inspecció de treball.

Expedients de Regulació d'Ocupació

Els ERO estan sotmesos a la legislació laboral, per la qual cosa no pots tirar mà d’ells indiscriminadament. Consulta abans a un laboralista perquè t’ajudi amb el teu expedient. Si estàs en l’altre costat de la balança, l’advocat laboral podrà verificar si s’han respectat els teus drets.

 
 

Accidents de treball i malalties professionals

La declaració d’un accident de treball, especialment quan ets treballador per compte d’altri, suposarà que se’t reconeguin drets com la baixa o la prestació. Per part seva, la declaració d’una malaltia professional significarà una pensió més quantiosa.

 
 

Assetjament laboral

L’assetjament psicològic és una forma d’agressió cada vegada més comuna. Si els teus companys de treball o caps et pressionen en el treball o t’estan molestant perquè abandonis el teu lloc, pots acudir a un advocat laboralista perquè defensi els teus drets laborals.

 
 

Càlcul de la quitança

És habitual que les empreses deixin d’incloure alguns conceptes en la quitança, com a plusos de transport o hores extraordinàries. També és freqüent que els barregin amb la indemnització per acomiadament. El teu advocat laboral t’ajudarà a calcular cadascun dels conceptes que et deguin.

 
 

Contractes de treball i condicions laborals

Com a empresari o encarregat de Recursos Humans és molt important que contractis als teus empleats mitjançant la modalitat adequada. Has d’evitar el frau a Hisenda ia la Seguretat Social, però també els sobre costos laborals. Un advocat pot recomanar-te les millors clàusules, modalitats contractuals i condicions laborals.

 
 

Acomiadaments improcedents, nuls i objectius

En acomiadar a un treballador has d’assegurar-te de no vulnerar els seus drets. Un especialista pot ajudar-te a evitar problemes legals. Alhora, si estàs en la situació d’un treballador acomiadat, el jurista t’explicarà com procedir si considera que l’acomiadament és improcedent o nul.

 
 

Discriminació en el treball

La discriminació laboral és una altra de les xacres, al costat de l’assetjament psicològic, que pitjor el fan passar als empleats. Si estàs en aquesta situació, has de saber que tens la llei de la teva part. Amb l’ajuda d’un jurista podràs fer valer els teus drets i aconseguir que cessament aquesta discriminació.

 
 

Impugnació d'altes mèdiques i sancions laborals

No és infreqüent que la mútua declari l’alta mèdica abans que t’hagis recuperat de la teva lesió. Una altra pràctica comuna és que l’empresa inici un expedient disciplinari sense motius, o com a part d’una estratègia d’assetjament psicològic. Per a impugnar aquestes i altres resolucions no hi ha més que acudir a un especialista en Dret laboral.

Reclamació de quantitats

En moltes ocasions, les infraccions de les normes laborals (drets contractuals, prevenció de riscos laborals, infracció de convenis col·lectius…) donen dret a una restitució econòmica. També els impagaments per la Seguretat Social o la falta de reconeixement de prestacions. Per això, contractar a un advocat pot ajudar-te a recuperar aquests diners.

Altres serveis

En definitiva, l’advocat pot solucionar totes les qüestions relacionades amb l’ordre social. No obstant això, no fa falta arribar a una situació de necessitat perquè els serveis d’aquests professionals siguin recomanables.

Cada vegada és més freqüent la contractació d’advocats preventius. Gràcies a aquesta pràctica disposaràs d’un professional de capçalera amb qui consultar els teus moviments amb rellevància jurídica. Aquesta és la millor forma d’evitar passar pels tribunals.

Articles de Dret Laboral

Descobreix els articles de la Dret Laboral de la Consultoria Sensus Manresa

Desplaça cap amunt